Esittelyt

Sanna Riikonen, puheenjohtaja

email: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Moikka,
Olen Sanna Riikonen, Tampereelta Orivedelle eksynyt kahden rottweilerin huoltaja. Toimin Pirkanmaan alaosaston puheenjohtajana, viime vuoden sihteerin & kilpailusihteerin tehtävien jälkeen.

Aktiivinen palveluskoiraharrastaminen alkoi vuonna -93 pitkään toivotun harrastuskaverin, bokseri uros Leevin kotiuduttua ja usein meidät löysikin joko hakumetsästä tai vanhalta Niihaman palveluskoirakentältä. Mahtavien tukijoukkojen ansiosta pääsimme korkkaamaan ensimmäiset palveluskoirakokeemmekin. Vuonna 2000 tein pikamatkan Puolaan ja niin kotiutui toinen bu Luca, jonka kanssa päädyimme harrastamaan jälkeä.

Ensimmäinen rottweiler uros Ledi asteli kotiin 2007. Ledin kanssa ehdimme saada kasaan BH, JK2 & FH2 tulokset. Vuonna 2008 Ledin seuraneidiksi muutti aikuinen skyenterrierinarttu Lempi.

Tällä hetkellä harrastuskavereina ovat rwu Miigo, jonka kanssa on BH tehty ja jälkipellolla vietetty aikaa sekä rwn Tami. Tamin kanssa olen päätynyt jälleen hakumetsään, AD-kokeen Tami suoritti syksyllä 2015 ja onpa sitä tullut pyörähdettyä jokusessa näyttelyssäkin.

Vuosi 2016 on Suomen Rottweileryhdistyksen 70v. juhlavuosi ja samalla osana juhlavuotta on aloitettu projekti ”monipuolinen rottweiler Suomessa”. Tarkoituksena on esitellä rottweileria monesta näkökulmasta, niin kisakoirana kuin rakkaana perheenjäsenenä.

Pyrimme tarjoamaan Pirkanmaalla mahdollisimman monipuolista harrastustoimintaa ja toivotamme tervetulleiksi mukaan porukkaan kaikki niin uudet kuin vanhat jäsenemme!

Nähdään kentällä & muissa tapahtumissa!


Henna Uitto, rahastonhoitaja

email: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Hei!

Olen Henna Uitto Sastamalasta, kasvatan Rottweilereita kennelnimellä Kovan Onnen. Kotoa löytyy tällä hetkellä 9,5v rottisuros, joka oleilee eläkeläisenä. 3,5 rottisuros ja 11kk rottisnarttu toimivat harrastuskoirinani ja lajina meillä on suojelu. Talosta löytyy myös hairahdukseni, Tanskandoggi narttu 7kk. Menoa ja meininkiä siis on omasta takaa. Alaosaston hallituksessa en ole aiemmin ollut, mutta kokemusta yhdistystoiminnasta löytyy pääyhdistyksen julkaisutoimikunnasta ja jalostustoimikunnasta.

Henna


Tiina Holma

Olen Tiina Holma Parkanosta, jossa toimin Pirkanmaan alaosaston yhteyshenkilönä. Pääasiallisesti harrastan koirieni kanssa täällä Parkanossa. Olen ollut Parkanon Seudun Palveluskoirakerhon puheenjohtajana vuodesta 1999 lähtien. Koulutusohjaajana olen täällä toiminut toistakymmentä vuotta. Myös PSPKK:n pitämien palveluskoirakokeiden järjestäminen on pääsääntöisesti ollut minun vastuullani. Tämän vuoden jälkeen olen kuitenkin päättänyt jättäytyä näistä tehtävistä taka-alalle ja keskittyä enemmän omiin koiriini. Meillä on kotona aina ollut koiria. Ensimmäisen oman koirani sain 1984. Nikke oli monirotuinen hauska koiruus, joka kuoli tapaturmaisesti jo 8kk ikäisenä. Naapurin isäntä houkutteli meidät Niken kanssa koirakoulutuksiin ja siitä se kaikki alkoi. Jo tuolloin olin mukana järjestämässä pk-kokeita. Tuohon aikaan mielestäni ainoa oikea koira oli saksanpaimenkoira. Kerran eräissä kokeissa näin rottweilerin. Sain sitä raaputella ja juttelin omistajan kanssa. Niin siinä sitten kävi, että sakemannin kuva alkoi himmetä ja rottweilerin kuva tuli tilalle. Myöhemmin minulle on selvinnyt, että rotikan omistaja oli Lehtosen Sakari ja koira Orbix Xavier. Niken jälkeen tuli kuitenkin toinen monirotuinen, Nico, jonka kanssa myös käytiin koulutuskentällä.Vuonna 1992 muutin Tampereelle opiskelemaan. Nicon kanssa lenkillä törmäsin rottweilereitten koulutuksiin ja tungin itseni mukaan. Ensimmäiseksi tapasin Mäen Hannun ja Koskisen Pirjon, joita tenttasin ahkerasti. Kaiken tämän seurauksena minä, köyhä opiskelija, sijoitin avopuolisoni Markon veronpalautukset ja ensimmäinen rottweiler, Roope, tuli taloon jouluna 1993. Roopen kanssa oli tarkoitus harrastaa pk-lajeja, mutta sillä oli niin monessa nivelessä nivelrikkoa, että meidän lajiksemme jäi TOKO. BH ja JK1 suoritettiin ja TOKO:ssa kisailtiin ERIVOI-luokassa. Roope jouduttiin kuitenkin lopettamaan 5,5-vuotiaana nivelvaivojensa vuoksi. Roopen ollessa 3-vuotias Nico muutti sateenkaarisillalle ja taloon tuli toinen rottweiler, Rico. Rico oli kaikin puolin terve ja sen kanssa suoritettiin BH, JK2 ja TOKO:ssa saatiin siirto VOI-luokkaan. Pitemmälle Ricon kanssa ei taitoni riittänyt. Rico kuoli mahalaukun kiertymään marraskuussa 2005, juuri ennen kuin se olisi täyttänyt 9 vuotta. Vuonna 2000 meille muutti kolmas rottweilerini Jerry. Jerry-poika pisti tuulemaan ja järjesti monta asiaa talossa uuteen uskoon, mm. syömällä 7 kaukosäädintä. Jerry on muutenkin vauhdikkaampi kuin kaksi vanhempaa rotikkaa yhteensä. Jerryn kanssa on saavutettu BH, AD, HK1, JK3, EK3 ja TK1. Nyt, kohta 8-vuotiaana, Jerry jää eläkkeelle pk-kokeista, mutta TOKO- uraamme jatkamme vielä molempien mielenvirkistykseksi.

Kaikkien kauhuksi parin vuoden harkinnan (ihan tosi!) jälkeen meille tuli riiseni-poika Mörkö. Ei, en ole vaihtamassa rotua: lisäsin vain valikoimaa. Mörkön kanssa on räävitty kaikkia viestistä jälkeen ja etsintään. Emännällä on runsaasti oppimista uudenlaisen otuksen kanssa ja pieleenkin on jo mennyt ja lujaa. Ehkä se yhteinen sävel joskus löytyy. Meidän talouteemme tulee aina kuulumaan rottweiler, mutta pahaa pelkään että myös riiseni!


Pirjo Koskinen

email: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Morjensta!

Olen Pirjo Koskinen asustelen Linnainmaalla Tampereella. Kanssani asustelee kahdeksanvuotias rottistyttö Finnmaidens April Fool, alias Tari.

Tari on järjestyksessä neljäs Rottweiler joka asustaa kanssani. Joukossa on ollut mukana myös vuosien varrella Partis ja Sapendois sekä Belgianpaimenkoira Toska.

Monenlaista oon koirien kanssa harrastanut,kilpailtu PK-puolella, öisiä ulkoiluja, lapsivetoja, ym. Yhdistyksen toiminnassa olen ollut mukana melko aktiivisesti kolmekymmentä vuotta. Alaosaston hallituksessa parisenkymmentä vuotta toimien puheenjohtajana, rahastonhoitajana, varapuheenjohtajana ja tietenkin jäsenenä.
Kun koulutusvastaavan toimintaa aloiteltiin kului siinä toimien kymmenkunta vuotta. Jälkeä opettaessa on metsässä ja nurmikoilla kulunut satoja iltoja, sellaista se on kun kaun on touhuissa mukana.

Alaosaston koulutusleireillä olen toiminut köksänä, kouluttajana ja joskus jopa leiriläisenä.

Olen SRY:n hallituksen jäsen sekä 70-vuotisjuhlantoimikunnan vetäjä.

Kentällä ja muissa koiraharrastuksissa tavataan. 


Nea Östberg, varapuheenjohtaja

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Moi!

Täällä raapustelee Nea ja taustajoukoissa häärii Justus.

Alaosaston toimintaan päädyin samoihin aikoihin, kun koira kotiutui. Jokusen kerran taisin kyllä käydä kentän laidalla seisoskelemassa jo ennen pennun saapumista.

Sieltä kentän laidalta seisoskelusta jotenkin ajauduin kentälle koulutusohjaajaksi ja nyt sitten hallituksen jäseneksi. Saa nähdä mitä seuraavaksi..

Sitten se taustajoukko; eli Justus on siis hieman vajaa 5-vuotias rotikkapoika, jonka kanssa alaosaston toiminnassa olen mukana. Justuksen kanssa on kokeiltu useampaa lajia. Monesta asiasta me osataan alkeet, mutta mitään me ei välttämättä osata kunnolla.. Pääasia on kuitenkin tehdä yhdessä koiran kanssa asioita, vaikka kisakentät ei meitä kutsukaan. Me treenataan, koska se on kivaa.

BH on suoritettu ja nyt tavoitteena olisi pitää koira mahdollisimman terveenä ja touhuta yhdessä kaikkea mahdollista. Mieluusti niin, että meillä olisi molemmilla hauskaa.

Toivottavasti kentällä ja muissa alaosaston treeneissä ja tapahtumissa törmätään! Aina saa tulla nyppäämään hihasta, vaikka ei asiaa olisikaan!


Kati Reiman

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Olen Kati Reiman Huittisista. SRY Pirkanmaan alaosaston hallituksen toimintaan olen kuulunut vuodesta 2016 lähtien. Ensin pari vuotta varajäsenenä ja nyt varsinaisena jäsenenä.

Rottweiler on kuulunut perheeseeni vuodesta 2004. Tällä hetkellä kotonamme asustavat mustanruskeat rakkauspakkaukset, jotka ovat molemmat Lunatix kennelistä.

RWN Lunatix Allways On My Mind alias Wiivi tallusteli kotiimme syksyllä 2013. Wiivi tuli meille vain kotikoiraksi, häntä hakiessani sanoin kasvattajalle ”että näyttelyissä emme sitten käy.” (Tästä kasvattaja usein välillä vitsaileekin.) Sillä kävimme kuitenkin kokeilumielellä yhdessä näyttelyssä ja siitä se sitten lähti. Kun antoi pikkusormen, se vei koko käden.

Keväällä 2014 Wiivi jäi ainokaiseksemme ja oli keksittävä jotain. Eksyimme Niihaman kentälle ja siitä lähtien täällä on tullut reeneissä hypättyä. Wiivin kanssa on käyty suorittamassa myös BH.

Syksyllä 2016 RWN Lunatix Black Star alias Saaga jäi Wiivin pennuista meille kotiin. Saaga on kulkenut Wiivin jalanjälkiä näyttelyissä ja tottiskentällä. Saas nähdä, koska on Saagan vuoro korkata BH areena…

Yhdessä touhuilu ja harrastelu on meidän juttu. Kisakentät ovat meillä vielä kaukana, mutta eihän sitä koskaan tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan…

Kentällä nähdään

on 09 toukokuu 2016
Osumia: 2135