Haku

Palveluskoiralajeihin kuuluvaa Henkilöetsintää harrastetaan aina ryhmässä.  Alaosastossamme on hakuharrastajia, jotka treenaavat porukalla, mutta moni treenaa lisäksi esimerkiksi oman paikkakuntansa koiraseurassa.

Henkilöetsintä, eli "haku" tarkoittaa, että koira työskentelee maastossa itsenäisesti. Haussa koira etsii maastoon piiloutuneita maalimiehiä ja ilmaisee heidät omistajalleen esimerkiksi haukkumalla tai tuomalla ohjaajalle rullan. 

Hakutreeneissä jokainen miettii oman koiransa treeniä, mutta neuvoja ja ideoita toki annetaan. Välillä tuumitaan porukalla, mikä treenausmuoto sopisi kullekin koiralle. Oman koiran treeni kestää usein alle puolisen tuntia, mutta silti aikaa hakumetsässä vierähtää helposti kolmekin tuntia. Jokainen osallistuu jokaisen koiran treeniin.

Kun illat syksyn tullen pimenee, siirtyvätkin hakutreenit viikonloppuaamuihin.

Istuessaan kuusen alle piilotetussa pöntössä sateen ropinaa kuunnellen ja ohi kulkevaa hämähäkkiä katsellen sitä usein miettii, että voiko olla yhtäaikaa hölmömpää ja hienompaa harrastusta.

Jos haku voisi olla teidän juttunne, ota yhteyttä alaosaston koulutusvastaavaan Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. / 050-5467535 ja kysy lisätietoja! =) 

on 29 kesäkuu 2016
Osumia: 1122